Over ons

De excentrische stelring voor spelingvrij en strak monteren.
BestellenMeer info

Bij WYLI geloven wij in kwaliteit.
“Een kwalitatief goede constructie neerzetten, maar het laten liggen op de details. Zonde”, aldus Erik Gerssen, bedenker van de Wyli en eigenaar. “Regelmatig zien we slappe windverbanden in een gloednieuwe constructie en dat mag natuurlijk niet. Kwaliteit is een eigenschap waarmee een onderneming zich kan onderscheiden.

De fundering

Erik overdacht in 2012 na een dag doorwerken, hoe het monteren en vooral het op spanning brengen van de stabiliteitskruizen in de hallenbouw eenvoudiger en sneller zou kunnen.

Op locatie op spanning brengen van windverbanden en afwerken, gebeurt niet altijd effectief. Veelvuldig moeten staalconstructiebedrijven terug voor narichten en (nog eens) aflassen.

“Tel de uren maar op en je weet al dat je in de min draait”, aldus Erik. Samen met enkele zakenpartners werkte hij aan het idee dat de ‘lelijk’ hangende strips moet voorkomen, maar ook schades in bijvoorbeeld metselwerk.

“De kracht zit ‘m in kleine dingen”

Hier is het de combinatie van excentriciteit, inkassing voor de aandraaibout en het verdiept inliggen van de spanring. Dat daar een heel traject aan vooraf gaat, zoals veel proefstukken maken en een ingewikkelde ‘spoedcursus patent- en octrooileer’ is minder relevant.

De vroege groei

Wyli heeft sinds zijn ontwikkeling in 2013 grote stappen gemaakt. Betrouwbaarheid en veiligheid staan voorop en daarom is de ring uitvoerig en positief getest door de TU Delft. Het gepatenteerde product is genomineerd geweest voor de Staalbouwprijs 2014. De juryleden, vakmensen in het constructeursvak, voorspelden dan ook een sterke opmars van het product. Tekenprogramma Construsoft heeft een module geïntegreerd zodat de Wyli direct meegetekend kan worden.

Inmiddels wordt Wyli steeds populairder in de bouw.
“Wyli’s worden voor verschillende toepassingen gebruikt en onze klanten zijn zeer enthousiast, dat bewijst de kracht en de eindeloze mogelijkheden van dit product.”

Erkenning

Inmiddels zijn vele staalbouwers en constructeurs overtuigd en worden de zink-nikkel verzinkte stelringen steeds meer gebruikt in Europa. Buiten Nederland zijn de ringen toegepast in België, Nigeria, Curaçao en het Midden-Oosten.

stel uw vraag aan Wyli

WYLI TENSION DISC

Vlieter 7a
8321 WJ Urk
Flevoland

Tel: 0031 527 699 976
Email: info@wyli.nl

KvK: 39056867
BTW: NL138444055B01
IBAN: NL38SNSB0898823978